2018-07-08

Maisemia Heinäveden Pääskyvuoren näkötornista

Enpä ole hulppeammassa näkötornissa käynyt kuin nyt Heinävedellä Pääskyvuoressa. Kolmikerroksinen puutorni nousee 181-metrisen (sata metriä järven pinnan yllä) Pääskyvuoren melkein korkeimmalta kohdalta ja eteen levittäytyy varmaankin parasta etelä-savolaista vaaramaisemaa melkein 360 asteen verran. Edes ylimmässä kerroksessa ei tule taatusti ahdasta, koska se on keskivertokaupunkiasunnon kokoinen lattiapinta-alaltaan. Pallopanoraama alla selventäkööt tornin mittakaavaa:


Ilmansuunnista sen verran että tuo kultainen Volvo on melkein tarkalleen pohjoisen kohdilla.

Pitkien valotusten ystäville kuitenkin varotuksen sana. Torni heiluu tuulessa, ja tuulettomana päivänä kiusaksi käy lattialautojen taipuminen, ellei sitten jätä kameraa sataprosenttisen rauhaan. Tästä parin tunnin aikana kuvatusta timelapsesta tornin liikkeet näkyvät yhtä hyvin kuin pilvien sekä niiden heittämien varjojen liike maisemassa.Horisonttiin voi sukeltaa tarkemmin näiden kahden zoomattavan panoraaman avulla. Ensimmäinen näyttää maiseman suunnassa pohjoinen—itäkaakko ja toinen vastaavasti koillinen—etelälounas. Ihan eteläisin ja läntinen taivaanranta kokonaisuudessaan ovat ikävä kyllä jääneet puitten peittoon, olisi Husqvarnalle töitä.

Paremmissa valoissa ja ruskan (tai tuoreiden lehtien) aikaan tuolta voisi saada hienoja supertelemaisemakuvia. Ehkä palaamme astioille vielä…

2 kommenttia:

 1. Lattialautojen taipumiseen auttaa jos kamera on kaiteessa tai tolpassa kiinni clampilla/gorillapodilla/tms.

  Tuon kaltaiseen timelapseen saattaisi ohjelmallinen vakautus purra aika hyvin, olettaen että itse kuvat on tarkkoja. Pidempiin valotuksiin ei kuitenkaan taida apuja olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rakenteet tuolla ylhäällä on niin paksuja ettei niihin oikein saa leukaa kiinni, mutta jos olisi mukana porakone ja 3/8" kierrettä ptäkä niin saattaisi torni saada kuulapäälle pysyvämmän sijoituskohdan...

   Poista